dilluns, 15 de juliol del 2013

Llatinismes i TVsèries: Rosa Díaz i Carolina Sala, "Benvinguts al món grecoromà"


Rosa Diaz i Carolina Sala també han triat el format TVsèries per dur a terme aquests exercicis sobre llatinismes. També han hagut de fer un treball doble ja que a la dificultat que comportava incloure aquestes expressions als seus diàlegs també han hagut d'aprendre, i molt, sobre qüestions tecnològiques amb l'edició del video. 

Les protagonistes dels seus videos són bàsicament elles dues tot amb la col·laboració d'alguns dels seus familiars. Els seus diàlegs a vegades estan basats en temes de la cultura clàssica, a vegades en accions de l'actualitat, tot depenent de l'àmbit dels llatinismes que tenien al davant.

Aquests són els seus videos que també es poden trobar al nostre canal del Youtube.
















Quan les setmanes eren una mica denses entre exàmens i deures, donada l'esforç que els comportava la gravació i l'edició del video van triar l'escriptura de textos incloent les locucions que tocaven aquella setmana.





L'última entrega dels llatinismes de la Rosa Díaz, Sandra López, Alba Muñoz i Carolina Sala va ser un petit regal personal, es van voler acomiadar dels llatinismes que tantes setmanes havien treballat cadascú pel seu compte fent un sol video conjunt, dedicant-me aquesta cançó. Penso que en realitat era la maqueta que van presentar al càsting de "La Voz" i ho van voler fer passar per la darrera entrega dels llatinismes...



Aquesta és la seva opinió sobre el que ha comportat per a elles aquesta forma de treballar els llatinismes:

"Aquell dia que la professora de clàssiques en va dir “nois he de dir-vos una cosa”, i acte seguit ens va proposar treballar els llatinismes d’una forma divertida i a la vegada acadèmica, vam pensar: I si fem vídeos?. Des de bon principi la idea ens va agradar. Així doncs vam començar a fer la primera gravació. Al començament ens venien idees sense cap ni peus, i si hem de ser sinceres, ens va resultar difícil posar la ment a treballar.

Un cop vam entregar el primer llatinisme, en el qual ens ho vam passar molt bé, ens vam adonar que potser no era tan complicat.

Així doncs vam continuar amb la mateixa dinàmica setmanal.

Pel que fa a la nostra organització, vam decidir quedar dos cops per setmana , un per fer el diàleg , i l’altre per fer el muntatge.

Un cop hem treballat tots els llatinismes pertinents, des de l’experiència podem afirmar que ha sigut un treball que requeria imaginació, creativitat, i originalitat, però a la vegada hem anant enriquint el nostre vocabulari. També podem dir que aquest treball ens ha estat útil a l’hora de fer els escrits per altres matèries , com ara llengua catalana o castellana, car ara mateix podríem incloure un llatinisme tenint consciència del que diem.

Per concloure la nostra valoració podem dir diverses coses.

En primer lloc, ens hem adonat que tot treball requereix esforç i constància, per molt pràctic que sigui.

En segon lloc, hem après les pautes que s’han de seguir per fer un treball net i polit.

En tercer lloc, en relació a l’àmbit tecnològic, hem après a utilitzar programes que no acostumaven a fer servir.

Finalment us animen a tots, que us prengueu aquesta feina seriosament, per que si treballes adequadament pots obtenir més vocabulari i cultura. Així doncs, no perdeu el temps i poseu-vos a fer els llatinismes ipso facto!"

Treballs de recerca 20-21

 Avui s'han entregat els treballs de recerca d'aquest curs. Els treballs que han estat en format bloc són: . A la recerca de la feli...