dissabte, 18 d’octubre del 2008

De peus lleugers a astut.


Després de l'èxit de Troia, es prepara una nova super producció americana. L'Odissea es portarà a la gran pantalla amb Brad Pitt com a Odisseu-Ulisses. Segur que serà una adaptació molt lliure dde l'obra d'Homer. Que caldrà veure-la i comentar-la detingudament a classe per explicar totes les falsetats, però qualsevol excusa és bona per apropar-se a les aventures d'Ulisses.

Si voleu llegir més de la notícia: El País.

11 comentaris:

Ariadna ha dit...

Per Osiris i per Apis! Quina il·lusió la descoberta d'aquest blog. Precisament avui m'estic llegint la divinal Orestíada del nostre benvolgut Èsquil (evidentment traducció de Carles Riba, per tots els déus de l'Olimp!), que demà toca treballar Agamèmnon a Literatura Dramàtica. Bé, no sé si t'han arribat paraules alades que t'expliquen la meva fortuna en les darreres llunes, però per si de cas, sí, la divinal Pastòrida està al casal de Dionís, per fi!! (l'anomenat Institut del Teatre, més vulgarment). I caldria una Odissea digna d'Homer per narrar el que es fa allà dins, però t'avanço que és preciós! Doncs res, salutacions als isabelíades de testa avispada que fan primer i segon al casal Planer. Aprofiteu, que val la pena!

Alats petons

Ariadna Pastòrida

Isabel Fdez. ha dit...

Per Càstor i Pòl·lux!!
Quina alegria la meva. La meva estimada Ariadna d'ulls rodons. No saps com m'alegra que hagis pogut per fi entrar al teu anhelat Olimp. I l'altra Pastòrida? Ens debem un mail llarg i extens. I una trobada. Tal com Odisseu trigà 20 anys a tornar a casa, potser serà així de complicat el nostre retrobament, però Pandora deixà dins la capsa l'esperança...
Us enyoro moltíssim.
Ah!! prou bé que saps que esteu convidades a les vostres riques aportacions d'aquest nostre món grecoromà i del que se'n derivi.
Petons aladíssims!!
Isabel

siete-mares ha dit...

Sempre és una delícia llegir les teves pàgines però si a més a més en poses al Pitt... Moltes felicitats per la teva iniciartiva!!!
Ens veiem.

Isabel Fdez. ha dit...

Mooltes gràciees! És una empenteta perquè t'animis. Amb la quantitat de coses interessants que ens pots mostrat a tots (profes i alumnes)! Continuem sent grecs i romans, però quantes mates no ens envolten??!! ;-)

padell ha dit...

Per Jakin i Bohaz! felicitacions per aquesta fantàstica porta al coneixement .. traspassant els límits , com aquell vaixell que no acceptà el "non plus ultra" i va anar més enllà de les columnes d’Hèracles ..."plus ultra id"!

...ah! i felicitacions, també, a les divinals pastòrides que vagaregen pels confins de l'Olimp.

Isabel Fdez. ha dit...

Moltes gràcies, dea de testa avispada! Prou bé saps com m'omplen les teves paraules.

Preciosa l'expressió "Per Jakin i Bohaz!". No la coneixia. He indagat una mica. Incultura salomònica.

Un plaer seran totes les teves aportacions. El coneixement es pot entreteixir entre tots i el teu serà molt benvingut.

Nully ha dit...

Bona tarda a tothom!
Isabel tu ja hem coneixes, jajaja! Soc la Mari, estic a casa amb la Ali tractant de descobrir el funcionament del blog.. jaja suposo que d'aqui poquet ens farem unes completes expertes!
Te pinta de ser una mica complicadet al principi perquè, personalment, he trobat lo de la inscripcio de miracle! jaja sort de la Ali que ho ha vist mentre feiem un cop d'ull!
Be, doncs ja tornarem a passar quan estiguem mes familiaritzades!!

Petons per a tots!

mydarkmoon ha dit...

Hola a tothom!

Si!! he aconseguit subscriure'm!!!! jajaja es que, com ha dit la Mari, no trobàvem el lloc!

Be, això del blog sembla interesant! Som tots uns "frikis" del mon clàssic!! jajaja espero que als de classe els agradi a tots ^^

petons a hom!!!

Isabel Fdez. ha dit...

Moltíssimes gràcies, Mari i Alícia, per la vostra intervenció. Ja he afegit una notícia per ajudar-vos a inscriure-us al blog. De fet va dedicada a les dues!
Jo també espero que als altres companys els agradi i aportin el seu granet de sorra.
Espero els vostres comentaris i que sigueu sent unes "frikis" clàssiques.
Petonets!

Nully ha dit...

Bona nit a tothom!! Isabel, quan dius que surt aquesta peli?? segur que no tindrem la sort de poder-la comentar tot just acabant de treballar el llibre oi?

bueno, faré un cop d'ull a la notícia del País a veure que trobo!!

petons

Nully ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.

Treballs de recerca 20-21

 Avui s'han entregat els treballs de recerca d'aquest curs. Els treballs que han estat en format bloc són: . A la recerca de la feli...